19:00

Bjursås IK

Referat: Sundborns GoIF - Bjursås IK

Seger i faluderbyt!

Sundborns GoIF vinner derbyt mot Bjursås IK med 2-0 (1-0) efter att ha punkterat matchen sent. Johan Strömer står för 2 mål, båda på fasta situationer via en frispark direkt i mål samt ett hörnmål där han med fint häng når högst med pannan.

Matchens sponsor Dössbergets Värdshus utsåg Matchens Lirare i de bägge lagen där Bjursås Filip Lyck och matchvinnaren Johan Strömer fick ta emot värdecheckar till Dössbergets restaurang. Bra jobbat och stort tack Dössbergets Värdshus!

Matchen i sig är Sundborns rent spelmässigt där de har mycket bollinnehav men till en början har svårt att komma fram till klara målchanser. Laget har för bråttom med bollarna uppåt i banan vilket inte sällan leder fram till kontringslägen för Bjursås varav några riktigt farliga. Ju mer halvleken lider börjar hemmalaget bygga upp längre spelsekvenser där de får till både spelvändningar och därtill säkrare uppspel. Det blir jobbigt för motståndarna och det röda laget får bättre kontroll över spelet.

I 34:e minuten vinner lagkapten Filip Laudon en frispark längre upp mot hemmalagets vänsterkant vilken Johan Strömer förvaltar på bästa sätt genom sätta den direkt i mål vid målvaktens närmsta stolpe. Målvakten är på bollen men inte tillräckligt för att freda sin nolla. 1-0 står sig till paus.

GoIF börjar 2:a halvlek piggt och skapar målchanser omgående. Det känns som en tidsfråga innan de kan få in 2-0 men det vill sig inte, trots ett uppradande av klara målchanser. Matchen blir därför onödigt spännande där gästerna känner att de har poäng inom endast 1 måls räckhåll. De flyttar upp pressen och kommer till flera bra lägen, samtidigt får hemmalaget mycket yta att kontra på men de uppvisar en stor ineffektivitet där. Det är först i minut 84 som Sundborn kan sätta det förlösande 2-0-målet då Johan Strömer återigen håller sig framme, denna gång med pannan då han vackert stångar in Filip Laudons högerhörna i nättaket.

GoIF tar 3 rättfärdiga poäng men lagets spel förtjänar fler mål. De gör en bra match!

Johan Strömer fick även ta över Matchens Lirare-hatten efter föregångaren Joel Sjögren. Utöver 2 mål stod Strömer för en mycket stabil match!